logo ND

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής

 

    Δελτίο Τύπου για την ειδική ρύθμιση για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των πληγέντων από τις πλημμύρες (Μάνδρα, Νέα Πέραμος) και τις πυρκαγιές (Μάτι, Κινέττα)

    Δελτίο Τύπου για την ειδική ρύθμιση για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των πληγέντων από τις πλημμύρες (Μάνδρα, Νέα Πέραμος) και τις πυρκαγιές (Μάτι, Κινέττα) περιοχών της Περιφέρειας Αττικής που έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο του 2018.

     

     

    Ολοκληρώθηκε τελικά χτες με την ψήφιση του Νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις» το θέμα της ειδικής ρύθμισης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των πληγέντων από τις πλημμύρες (Μάνδρα, Νέα Πέραμος) και τις πυρκαγιές (Μάτι, Κινέττα) περιοχών της Περιφέρειας Αττικής που έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο του 2018.
    Μετά από πολύμηνο αγώνα του βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής Θανάση Μπούρα, ο οποίος είχε αναδείξει το θέμα της ανάγκης ευνοϊκής ρύθμισης για τους ανωτέρω μαθητές μετά τη φονική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017 με τη με αρ. πρωτ. 886/23-01-2018 επίκαιρη ερώτηση, η οποία επισυνάπτεται, που συζητήθηκε στη Βουλή, πέτυχε αρχικά με το άρθρο 42, παράγραφο 4 του ν. 4521/2018 την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.
    Ο κ. Μπούρας προχώρησε και στη με αρ. πρωτ. 4925/02-04-2018 ερώτηση, η οποία επισυνάπτεται, ζητώντας την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή των ανωτέρω υποψηφίων φοιτητών στις στρατιωτικές σχολές, οι οποίες είχαν εξαιρεθεί από το ν.4521/2018. 
    Τελικά με τη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το άρθρο 31, το οποίο επισυνάπτεται, συμπεριλήφθησαν και οι Στρατιωτικές Σχολές τόσο για τους πλημμυροπαθείς όσο και για τους πυροπαθείς υποψηφίους φοιτητές της Περιφέρειας Αττικής.
    Ο κ. Μπούρας είναι ιδιαίτερα ευτυχής που το θέμα αυτό είχε αίσια έκβαση με τη δική του απαρχής προσωπική παρέμβαση.

     
     
     
    logo ND
    © 2016 Θανάσης Μπούρας. Designed By MA

    Please publish modules in offcanvas position.