logo ND

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής

 

    Δελτίο Τύπου για το ελληνικό ελαιόλαδο

     

        

     

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                            Αθήνα, 9/5/2011

     

    Ο Θανάσης Μπούρας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή με θέμα «Φτωχός συγγενής, διεθνώς, το ελληνικό ελαιόλαδο».

     

    Ο αρμόδιος Υπουργός, κος Κ. Σκανδαλίδης, απάντησε αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο των Κανονισμών του Συμβουλίου και της Επιτροπής έχουν εγκριθεί και βρίσκονται στη φάση υλοποίησης ή έχουν ολοκληρωθεί 6 προγράμματα για την προώθηση του ελαιολάδου συνολικού προϋπολογισμού 15.351.866 ευρώ.

     

    Ξεχνάει όμως να μας διευκρινίσει ότι όλα αυτά τα προγράμματα εγκρίθηκαν και σχεδόν ολοκληρώθηκαν επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας. Επομένως, το ΠΑΣΟΚ το μόνο που έκανε ήταν απλώς να συνεχίσει το εξαγωγικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας η οποία είχε καταλάβει από πολύ νωρίς ότι καμία ελληνική εξαγωγική επιχείρηση δεν είναι τόσο μικρή που να μη μπορεί να φθάσει στη διεθνή αγορά. Κανένα ποιοτικό ελληνικό προϊόν δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητο. Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για ένα προϊόν σαν το ελληνικό ελαιόλαδο που είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας.

     

    Η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών την πενταετία 2004-2008, επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, κατά 40% περίπου, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι με πρόγραμμα, συντονισμένες και συλλογικές προσπάθειες, τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της γης. Αντιθέτως και σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος), το 2010 σε σχέση με το 2009 είχαμε πτώση των εξαγωγών ελαιολάδου σε πολλές παραδοσιακές αγορές όπως: Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Σουηδία, Ισπανία, Κάτω Χώρες, Δανία, Κύπρο κ.α. και οι εξαγωγές του προϊόντος μειώθηκαν συνολικά κατά 9,95%. Αυτό σημαίνει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε ούτε να διατηρήσει την ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών αλλά ούτε και να τις σταθεροποιήσει.

     

    Είναι εθνική υποχρέωση να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, προβάλλοντας αποτελεσματικά τα ελληνικά προϊόντα και βελτιώνοντας έμπρακτα την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο.

     

    Ο κ. Μπούρας θα συνεχίσει να κάνει ισχυρή αντιπολίτευση, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στηρίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τους ελαιοπαραγωγούς όλης της χώρας και ιδιαιτέρως της Περιφέρειας Αττικής η οποία φαίνεται ότι θα βιώσει πιο έντονα τις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση. 

     

    logo ND
    © 2016 Θανάσης Μπούρας. Designed By MA

    Please publish modules in offcanvas position.