logo ND

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής

 

    Επιστολή Θανάση Μπούρα προς Ελληνες Οικολόγους χωρίς σύνορα

    Αθήνα, 26 Απριλίου 2012

     

    Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να υιοθετήσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης για τη χώρα. Ένα πρότυπο ανάπτυξης που υπηρετεί τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες, χωρίς να συνεπάγεται την καταστροφή του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Ένα πρότυπο ανάπτυξης που να εγγυάται την ορθολογική βιωσιμότητά τους. Ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες.

     

    Για τη Νέα Δημοκρατία το περιβάλλον αποτελεί μία από τις κεντρικές προτεραιότητες. Είναι προφανές ότι η δυσμενής δημοσιονομική συγκυρία επιβάλλει την ανακατεύθυνση των προτεραιοτήτων μας για το περιβάλλον και την προσαρμογή των περιβαλλοντικών μας πολιτικών στην βάση των νέων οικονομικών δεδομένων. Με γνώμονα αυτήν την πραγματικότητα, η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να κάνει αισθητή την παρουσία της στον τομέα του περιβάλλοντος όχι μόνο για να συμβαδίσει με τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς εξελίξεις, ούτε για να επιδοθεί σε μια στείρα αντιπολίτευση. Η παράταξή μας θέτει το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο των πολιτικών της επιλογών για να προσφέρει στον τόπο, για να ανταποκριθεί στην ολοένα και αυξανόμενη ευαισθησία των πολιτών και για να εκφράσει με τις πολιτικές της πρωτοβουλίες μια μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας.

     

    Ως Βουλευτής η δράση μου για το περιβάλλον είναι μεγάλη με συνεχείς παρεμβάσεις μου στη Βουλή, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Κυρίαρχο μέλημά μου είναι η Περιφέρεια Αττικής να αναπτυχθεί με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον και να πάψει να είναι η πίσω αυλή της Αθήνας.

     

    Ως Υπουργός δρομολόγησα πολλά αναπτυξιακά έργα ανάπλασης περιβάλλοντος, αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές. Δρομολόγησα έργα ένταξης Δήμων στο Πρόγραμμα «Πράσινη Ζωή στην Πόλη». Συντόνισα την εφαρμογή του Ειδικού Πλαισίου Ανασυγκρότησης των Πληγεισών Περιοχών από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές στην Αττική.

     

    Δυστυχώς όμως ο τομέας του περιβάλλοντος παραγκωνίστηκε τα τελευταία χρόνια, παρά τις όποιες κυβερνητικές διακηρύξεις για «πράσινη ανάπτυξη». Το ΕΠ «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη σημειώνει πολύ μικρή απορρόφηση. Η Προηγούμενη Κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις της, δεν είχε ούτε συγκεκριμένο σχέδιο ούτε χρονοδιάγραμμα.

      

    Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το περιβαλλοντικό κομμάτι του ΕΣΠΑ θα επιταχυνθεί και το ΠΔΕ θα αυξηθεί και θα ενεργοποιηθεί προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα και οι δράσεις που θα βοηθήσουν το περιβάλλον και θα μας οδηγήσουν σε μια αειφόρο ανάπτυξη σε αυτή την κρίσιμη για τον τόπο μας περίοδο.

     

     

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

     

     

    Θανάσης Μπούρας

    Βουλευτής Περιφέρειας Αττικης

    Τ. Υφυπουργός

    logo ND
    © 2016 Θανάσης Μπούρας. Designed By MA

    Please publish modules in offcanvas position.