Ενδεικτικές Δράσεις Θανάση Μπούρα στο Θριάσιο Πεδίο και στην περιοχή Μεγαρίδος

Αθήνα, 30/4/2012

 

 

Ο Θανάσης Μπούρας, Βουλευτής ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής και τ. Υφυπουργός, είναι Διδάκτωρ (Ph.D) Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πτυχιούχος Φυσικός και Πτυχιούχος Παιδαγωγικών Σπουδών, με δύο Master στη Μετεωρολογία και την Ηλεκτρονική Ραδιοηλεκτρολογία.

 

Ως Βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής τοποθετείται πάντα δυναμικά στη Βουλή υπεραμυνόμενος τους συμπολίτες του σε κάθε θέμα που τους απασχολεί, αφού έχει άμεση, ουσιαστική και καθημερινή επικοινωνία μαζί τους. Εστιάζει στα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της Αττικής, την οποία υπηρετεί με πίστη και συνέπεια, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του να τους εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Ενδεικτικά, στο Θριάσιο Πεδίο και στην περιοχή Μεγαρίδος ο Θανάσης Μπούρας έχει μεγάλη και δυναμική παρουσία μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου με ερωτήσεις και αναφορές πάνω σε μείζονα για την περιοχή θέματα: πολλαπλές ερωτήσεις και αναφορές για αυγοπαραγωγούς, για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στα Μέγαρα, για τη διατήρηση της ΔΟΥ Μεγάρων, για το νέο αγκυροβόλιο στον Κόλπο Μεγάρων, για την αναστολή χωροθέτησης υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή Δήμου Μεγαρέων, για τον παλιό σταθμό του ΟΣΕ στην Ελευσίνα, για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, για συγκεντρώσεις σωματιδίων στον Ασπρόπυργο, για το εξασθενές χρώμιο, για την αποχέτευση στο Θριάσιο Πεδίο, για τις περικοπές των πόρων των Δήμων, την ανεργία και την ύφεση που πλήττει την περιοχή, για τη μεταποίηση και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Πρόσφατα μάλιστα ο κος Μπούρας αντέδρασε στην αλλαγή των κλωβοστοιχίων σε εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας (ΕΚ 1999/74) καθώς σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε οι αυγοπαραγωγοί έχουν περιέλθει σε απόγνωση, και δεν έχουν κεφάλαια για αντικατάσταση των παλαιών κλωβών. Με αλλεπάλληλες ερωτήσεις του ο κος Μπούρας ζήτησε να δοθεί 5ετής παράταση εφαρμογής της ανωτέρω Κοινοτικής Οδηγίας και να δοθούν και οι σχετικές επιδοτήσεις καθώς και ενίσχυση των πτηνοτρόφων από το ΕΣΠΑ.

 

Ως Υφυπουργός αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προώθησε δράσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αττικής και εξασφάλισε πόρους για την ολοκλήρωση εκατοντάδων έργων Δήμων και Νομαρχιών της Περιφέρειας. Διαχειρίστηκε με συνέπεια το Γ’ ΚΠΣ, το οποίο ολοκλήρωσε και έκλεισε χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Κατά τη θητεία του εγκρίθηκαν έργα αξίας 395.000.000 ευρώ περίπου.

 

Μάλιστα, κατά τη θητεία του ως Υφυπουργός ενέκρινε στο Θριάσιο Πεδίο και στην περιοχή Μεγαρίδος έργα όπως:

·   Συντηρήσεις και Ανακατασκευές Οδών του Δήμου Ασπροπύργου

·   Ολοκλήρωση και Ανακατασκευή της Οδού Ασπροπύργου – Νατο και της Περιφερειακής Ασπροπύργου

·   Επισκευή Κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο στην περιοχή Μπλόκο στο Δήμο Ελευσίνας

·   Κατασκευή Βασικού Οδικού Δικτύου στη νεοενταχθείσα περιοχή των Μεγαρέων στο σχέδιο Πόλης

·   Κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στο Δήμο Μεγαρέων

·  Αποπεράτωση και Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων του εσωτερικού Δικτύου ύδρευσης Άνω και Κάτω Βλυχάδας στη Νέα Πέραμο

·   Κατασκευή Κολυμβητηρίου στο στρατόπεδο «Καλλίνσκη» στη Νέα Πέραμο

·   Κατασκευή υποσταθμού στο Γυμναστήριο Νέας Περάμου

·   Απαλλοτριώσεις Διάνοιξης του έργου Ελευσίνας – Σταυρού – Σπάτων

·   Αποχέτευση Ανατολικού και Δυτικού Τομέα Θριασίου Πεδίου

·   Οδοποιία στην περιοχή Πάτημα στη Μαγούλα

·   Κατασκευή δρόμου Μέγαρα – Αλεποχώρι κλπ

 

Από όποια θέση και αν υπηρέτησε είχε σαν επίκεντρο τους συμπολίτες του και το συμφέρον της πατρίδας του και της Περιφέρειας Αττικής. Πάντα με γνώμονα την ηθική, την εντιμότητα, τη γνώση, την πείρα, την αποφασιστικότητα, την αμεσότητα και τη σκληρή δουλειά.