logo ND

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής

 

    αποκατάστασης των ζημιών στο κτίριο του Γυμνασίου Ερυθρών για την άρση της επικινδυνότητας.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     

     

    Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς α) Υποδομών και Δικτύων, β) Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  και γ) Εσωτερικών με θέμα την ανάγκη εκτέλεσης των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο κτίριο του Γυμνασίου Ερυθρών για την άρση της επικινδυνότητας.

    Η κατατεθείσα ερώτηση έχει ως εξής:

    Από το 2014 το κτίριο του Γυμνασίου Ερυθρών κρίθηκε δομικά και στατικά επικίνδυνο από την Υπηρεσία Δόμησης Ελευσίνας καθώς και από την αυτοψία που έκαναν εξειδικευμένοι μηχανικοί της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» στις 20-01-2015. Αυτό οδήγησε στην μεταστέγαση του Γυμνασίου στο Λύκειο. Με αλλεπάλληλη αλληλογραφία που είχε ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας με την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚτΥπ) την διαβεβαίωνε ότι δεν είναι σε θέση να αναλάβει τις εργασίες, αφού ο Δήμος δεν διαθέτει ούτε τη τεχνογνωσία ούτε το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό. Παρόλα αυτά ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει τη δαπάνη του έργου, τη μελέτη και τη δημοπράτηση από την ΚτΥπ.

    Τον Ιούλιο του 2016 ορίστηκε μελετητής από την ΚτΥπ για τη σύναψη μελέτης αποκατάστασης ζημιών και άρση της επικινδυνότητας και για το σκοπό αυτό ο Δήμος της παραχώρησε τη χρήση του σχολικού κτιρίου για δύο χρόνια.

    Τον Μάρτιο του 2018 επιλέχθηκε ανάδοχος του έργου. Και ενώ όλοι περίμεναν να αρχίσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης, η νέα διοίκηση της ΚτΥπ ενημέρωσε ότι ο Δήμος πρέπει να ενεργήσει για την έκδοση της Άδειας Δόμησης των εργασιών επισκευής!

    Όπως είναι γνωστό η έκδοση οποιασδήποτε άδειας δόμησης είναι υποχρέωση του εκάστοτε μελετητή και πρέπει να γίνετε πριν τη δημοπράτηση του έργου.

    Παράλληλα οι εργασίες αποκατάστασης που αφορούν το Κλειστό Γυμναστήριο Ερυθρών έχουν πραγματοποιηθεί από το Δήμο από το 2016 και η ΚτΥπ ενέκρινε τη χρήση του από το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς.

    Ξαφνικά στις αρχές του 2019, η Πολεοδομία Ελευσίνας ανακοινώνει ότι πρέπει να σταματήσει η λειτουργία του Γυμναστηρίου έως ότου αποκατασταθούν οι βλάβες του παρακείμενου Γυμνασίου.

    Οι γονείς και οι μαθητές του Γυμνασίου, ζώντας όλα αυτά, προχώρησαν σε κατάληψη ζητώντας την άμεση αποκατάσταση των βλαβών και την επιστροφή των μαθητών στο Γυμνάσιο καθώς τόσο καιρό φιλοξενούνται στο Λύκειο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται από το συνωστισμό και την έλλειψη χώρων διδασκαλίας και πληροφορικής. Επισυνάπτω, μάλιστα και την απόφαση που έλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ερυθρών.

    Καταθέτω συνημμένα και τα σχετικά δημοσιεύματα για το θέμα από τις Εφημερίδες «Επικαιρότητα Δυτικής Αττικής» και «Θριάσιο».

    Μετά από τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ.  Υπουργοί:

    1.   Γιατί η ΚτΥπ που έχει την ευθύνη του έργου δεν προχωράει στην έκδοση Άδειας Δόμησης , ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο;

    2.   Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στο Γυμνάσιο Ερυθρών και να δοθεί για χρήση το Κλειστό Γυμναστήριο για την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας;”

     

    logo ND
    © 2016 Θανάσης Μπούρας. Designed By MA

    Please publish modules in offcanvas position.