Δυσλειτουργία στις αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας είχε καταθέσει τη με αρ. πρωτ. 5576/12-02-2019 ερώτηση προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα τη δυσλειτουργία στις αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής.

Η Υπουργός αντί να απαντήσει επί της ουσίας, μεταθέτει τις ευθύνες αλλού. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην απάντηση παραποιούν την πραγματικότητα καθώς παρουσιάζει την καθημερινότητα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, και όχι μόνο, να καλυτερεύει στο επίπεδο της ασφάλειας αντί να χειροτερεύει, όπως συμβαίνει στην ουσία και την οποία βιώνουν καθημερινά οι πολίτες που ζουν στην περιοχή.

Όσον αφορά το θέμα της υποστελέχωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών, η οποία ήταν αφορμή για την κατάθεση της ερώτησης από τον κ. Μπούρα, η Υπουργός σημειώνει ότι καταβάλλονται, απλώς, προσπάθειες για την επαρκή στελέχωση των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών με προκήρυξη οργανικών θέσεων, οι οποίες θα συζητηθούν για πλήρωση στο τέλος του μηνός Αυγούστου!!

Επιπλέον, για τον εξοπλισμό και τη συντήρηση των οχημάτων διατίθενται ποσά που, όπως φαίνεται, δε φτάνουν ούτε για να εξασφαλιστεί η στοιχειώδης ασφάλεια για τα μεταφορικά μέσα που διαθέτει η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής.

Στο θέμα της ακαταλληλότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για αναζήτηση κατάλληλων ακίνητων, όπως ισχυρίζεται η κα Υπουργός, όμως, θα αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Όσον αφορά την καθαριότητα, αοριστες υποσχέσεις.

Είναι εμφανές από την απάντηση της Υπουργού η παραδοχή της για τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία στη Δυτική Αττική . Κι όμως το προσωπικό εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες και κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών.

Ο κ. Μπούρας βρίσκεται στο πλευρό τόσο των αστυνομικών δυνάμεων και των κατοίκων για την ανάδειξη και την επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν και θα παρεμβαίνει με κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που του δίνει η κοινοβουλευτική του ιδιότητα, με στόχο πάντα την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών της Δυτικής Αττικής.