Διατήρηση ΔΟΥ Δήμου Άνω Λιοσίων

Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου

 

Θέμα: Διατήρηση ΔΟΥ Δήμου Άνω Λιοσίων

 

Υπό τη δαμόκλειο σπάθη της οικονομικής επιτήρησης και της περιστολής των εξόδων, μεθοδεύεται συγχώνευση της ΔΟΥ Άνω Λιοσίων-Φυλής με τις ΔΟΥ Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων και Πετρούπολης. Φαίνεται πως κάποιοι τεχνοκράτες μέσα στα κλειστά γραφεία τους παραβλέπουν την πραγματικότητα και δείχνουν να μη γνωρίζουν ότι η συγχώνευση των ΔΟΥ τόσο μεγάλων περιοχών μόνο αρνητικά μπορεί να επιδράσει και δεν οδηγεί σε καμία περίπτωση στη μείωση των δημοσίων δαπανών, απεναντίας δυσκολεύει την είσπραξη των εσόδων και ταλαιπωρεί τους πολίτες. 

 

Επιπλέον, μια τέτοια συγχώνευση είναι και διοικητικά απαράδεκτη εφόσον οι Δήμοι Άνω Λιοσίων-Φυλής και Αχαρνών ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής ενώ οι Δήμοι Αγίων Αναργύρων και Πετρούπολης στη Β’ Αθηνών.

 

Επομένως, η παρουσία της ΔΟΥ στο Δήμο Άνω Λιοσίων δεν είναι μόνο αναγκαία, αλλά και συμφέρουσα για το κράτος και κάθε σκέψη για απομάκρυνση θα μας βρει απέναντι με κάθε τρόπο.

 

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα εξετάσει το θέμα της διατήρησης της ΔΟΥ Άνω Λιοσίων, η λειτουργία της οποίας στο δήμο Άνω Λιοσίων θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα;

 

Αθήνα, 16-06-11