logo ND

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής

 

    Σε πτωτική τροχιά η ελληνική μεταποίηση

     

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                            Αθήνα, 18/4/2011

     

    Ο Θανάσης Μπούρας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με θέμα «Σε πτωτική τροχιά η ελληνική μεταποίηση».

     

    Ο αρμόδιος Υπουργός στην απάντησή του αναφέρει κάποια μέτρα ενίσχυσης των μεταποιητικών επιχειρήσεων τα οποία μπορούν να συνδράμουν στο πρόβλημα αλλά δεν μας λέει τίποτα για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει την εξασθενημένη εγχώρια ζήτηση όπως και για το ποια μέτρα θα πάρει προκειμένου να τονωθεί η αγορά και να δοθεί κίνητρο στους Έλληνες κατασκευαστές να συνεχίσουν να παράγουν.

     

    Το ζητούμενο είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και του δυνητικού ρυθμού ανάπτυξης, η μείωση των ανισοτήτων και της ανεργίας, η βελτίωση των εισοδημάτων. Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει την επιλογή του κατάλληλου μείγματος των μέσων που θα μας βάλουν σε αναπτυξιακή τροχιά. 

     

    Αντ’ αυτού η κυβέρνηση προχώρησε σε επιβολή νέων φόρων, αύξηση των φορολογικών συντελεστών, περικοπή μισθών και συντάξεων, πάγωμα προσλήψεων, επιβολή έκτακτων εισφορών σε επιχειρήσεις και ιδιώτες και άλλα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.

     

    Ειδικά στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), η κατάσταση είναι δραματική. Πέρυσι πριν τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ δήλωνε ότι θα στηρίξει τις ΜΜΕ. Μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση τις επιβάρυνε με το φορολογικό νόμο και περιέκοψε το πρόγραμμα ενίσχυσής τους το οποίο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κι εγώ προσωπικά ως Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, σχεδιάσαμε προκειμένου να στηρίξουμε 15.000 περίπου επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών. Η ενίσχυση αυτή σχεδιάστηκε να γίνει μέσω του Προγράμματος Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων συνολικού ύψους 1.050.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ 2007-2013.

     

    Όσο όμως η Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πολιτικές που στόχο έχουν να αναχαιτίσουν την ύφεση και να δημιουργήσουν αναπτυξιακή προοπτική, τόσο οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πιάνουν τόπο.

     

    Η στάση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει περίτρανα την παταγώδη αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής και την απόλυτη ανακολουθία λόγων και έργων του ΠΑΣΟΚ. Αυτή την ανακολουθία την πληρώνει σήμερα η χώρα.

     

    logo ND
    © 2016 Θανάσης Μπούρας. Designed By MA

    Please publish modules in offcanvas position.