logo ND

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής

 

    Συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) στο Κάιρο

    Αθήνα, 21-11-2018

     

     

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     

     

    Στις 15 με 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου η συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.). Ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας συμμετείχε στη συνεδρίαση με την ιδιότητα του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. 

    Στα πλαίσια της συνεδρίασης αυτής μεταξύ άλλων συζητήθηκε ο απολογισμός των δράσεων της Δ.Σ.Ο., οι δραστηριότητες των επιτροπών της για το έτος 2019 καθώς και ο προγραμματισμός της 26ης Γενικής Συνέλευσης στην Τυφλίδα της Γεωργίας, τον Ιούνιο του 2019.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Κάιρο υπήρξε συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέγιστο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το παλαίφατο Πατριαρχείο, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σ’ αυτή τη μεγάλη ήπειρο της Αφρικής.

    Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πατριαρχείο της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και συνάντηση με τον Πατριάρχη των κοπτών κ.κ. Θεόδωρο.

    Σημαντική ήταν η συνάντηση της αντιπροσωπείας των Ελλήνων της Δ.Σ.Ο. με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας στο Κάιρο, από το οποίο ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες τις Κοινότητας αλλά και για τα προβλήματα τα  οποία αντιμετωπίζουν οι Αιγυπτιώτες. Ο κ. Μπούρας ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη τιμή να παρεβρεθεί σ’ αυτή τη συνάντηση και να συζητήσει με τους Έλληνες του Καΐρου. Υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν σ’ αυτή τη δύσκολη περιοχή στην οποία ο Ελληνισμός αποτελεί φορέα πολιτισμού και διαχρονικής προσφοράς για την Ελλάδα. 

    Η συνεδρίαση επισφραγίστηκε με την προσκυνηματική επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Δ.Σ.Ο. στο Θεοβάδιστο Όρος Σινά και συγκεκριμένα στην Αγία Βάτο και την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης. Εκεί ο Ιερομόναχος Δικαίος και οι άλλοι μοναχοί ενημέρωσαν τους προσκεκλημένους για την ιστορικότητα της ιεράς μονής, καθώς αποτελεί την παλαιότερη χριστιανική μονή στον κόσμο, αλλά και μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Ο κύριος Μπούρας είχε την τύχη να θαυμάσει τον ανεκτίμητο πολιτιστικό και θρησκευτικό θησαυρό που οι μοναχοί διατηρούν και προστατεύουν αιώνες τώρα με ιδιαίτερη ευλάβεια.

     

     

    logo ND
    © 2016 Θανάσης Μπούρας. Designed By MA

    Please publish modules in offcanvas position.