logo ND

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής

 

    Απάντηση σε Επερώτηση για Πυρόπληκτες Περιοχές

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

     

    ΘΕΜΑ: Απάντηση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιου Μπούρα σε επίκαιρη επερώτηση 41 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2007.  

     

    Ο κ. Μπούρας, αφού ευχαρίστησε το Προεδρείο της Βουλής και τους Βουλευτές όλων των κομμάτων για τις ευχές που δέχθηκε για καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, απάντησε ένα προς ένα τα σημεία της επερώτησης δίνοντας αναλυτικά στοιχεία της προόδου του έργου που συντελείται  από την κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν το καλοκαίρι του 2007 από τις πυρκαγιές.

     

     Χαρακτηριστικά τόνισε: Το «Ειδικό Πλαίσιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης Πληγεισών Περιοχών από Πυρκαγιές» έχει ως στρατηγικό σκοπό αφενός την αποκατάσταση των κατεστραμμένων από τις εκτεταμένες πυρκαγιές περιοχών και αφετέρου, τη συμπλήρωση των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα μέσα από την αναδιάταξη της διανομής πόρων, λαμβάνοντας βέβαια πάντα υπόψη τις νέες συνθήκες που προέκυψαν. Συγκεκριμένα, οι συνολικοί πόροι χρηματοδότησης που κατευθύνονται στις πυρόπληκτες περιοχές ανέρχονται  σε 2 δις 232,3 εκατ. ευρώ.

     

    Επιπρόσθετα, προς υπενθύμιση περί των έκτακτων βοηθημάτων που δόθηκαν από την κυβέρνηση στους πυρόπληκτους, τόνισε ότι έχουν λάβει περισσότεροι  από 60.000 συνάνθρωποί μας βοηθήματα, ο  συνολικός προϋπολογισμός των οποίων  έφτασε τα 261,5 εκατ. ευρώ.  

     

    Κλείνοντας ο κ. Μπούρας είπε: «Μπροστά στη καταστροφή η οποία έπληξε το τόπο μας, η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, επέδειξαν απόλυτη σύνεση και σοβαρότητα. Με ψυχραιμία και ρεαλισμό, όπως οφείλει κάθε υπεύθυνη πολιτική δύναμη, προχωρήσαμε άμεσα σε εφαρμογή μέτρων ανακούφισης των άτυχων συμπολιτών μας. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών είναι θέμα Εθνικής  Σημασίας.

     

    Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα με το οποίο ξεκινήσαμε, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα της πολιτικής μας δράσης την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών ανάπτυξης σε αυτές τις περιοχές, ώστε να επαναφέρουμε την Ελπίδα και την Αισιοδοξία στους  συμπολίτες μας. 

    logo ND
    © 2016 Θανάσης Μπούρας. Designed By MA

    Please publish modules in offcanvas position.