logo ND

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής

 

    Επέτειος μνήμης για τα Ιμια

    31/01/2020

    Στο πλαίσιο της επετείου μνήμης για τα Ίμια ο Αντιπρόεδρος της Βουλής  και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιος Μπούρας ως προεδρεύων στην ολομέλεια της Βουλής τόνισε τα εξής «κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το μυαλό όλων των Ελλήνων ταξιδεύει στα γεγονότα της νύχτας των Ιμίων.

     

    Η πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και ο χαμός των τριών στελεχών του αποτέλεσε κατά κάποιο τρόπο τον τραγικό «επίλογο» των γεγονότων που εκτυλίχτηκαν εκείνη την κρίσιμη νύχτα.

     

    Ύστερα από 24 χρόνια, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές.

     

    Η Κρίση των Ιμίων έδωσε την αφορμή στην Τουρκία να θέσει ζήτημα "Γκρίζων Ζωνών" στο Αιγαίο και να προσθέσει ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών.

     

    Όμως, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι Έλληνες ενωμένοι στέλνουμε το ξεκάθαρο μήνυμα, ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας είναι αδιαπραγμάτευτα».

     

    Τέλος, ζήτησε από το σώμα να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων ηρώων, Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό, που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα.

     

    logo ND
    © 2016 Θανάσης Μπούρας. Designed By MA

    Please publish modules in offcanvas position.