logo ND

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής

 

  ΔΤ από Ομιλία Θανάση Μπούρα στη Σύνοδο του Ευρωπαίκού Λαικού Κομμάτος

  12/03/2013

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

  Η συνάντηση της Προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) – που είναι η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και στην οποία μετέχει η ΝΔ - και των επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών με την ελληνική Κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 7-8 Μαρτίου παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

   

  Σκοπός της Συνόδου ήταν να συζητηθούν καίρια θέματα όπως:

  · Πολιτικές, Οικονομικές και Κοινωνικές Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

  · Εξασφάλιση Εξωτερικών Συνόρων

  · Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτνίασης

  · Εμβάθυνση της σχέσης με την Ανατολή

   

  Στη Σύνοδο αυτή ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό και είπε μεταξύ άλλων:

   

  «Η πραγματοποίηση της Συνόδου στην Ελλάδα αποτελεί εξαιρετική τιμή για τη χώρα μας, αλλά και μία σημαντική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες να συζητήσουν εδώ στην Αθήνα, την κοιτίδα της δημοκρατίας, για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη συνολικά.

   

  Η Ευρώπη διέρχεται μία πρωτόγνωρη κρίση, η οποία υπονομεύει ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά της, την ευημερία και τη διαρκή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου που διασφάλισε για τους πολίτες των κρατών-μελών. Η πρωτοφανής για παράδειγμα, σε διάρκεια και ένταση ύφεση που υπάρχει στην Ελλάδα, έχει προκαλέσει έκρηξη της ανεργίας, υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού και αποθάρρυνση των επενδύσεων, ενώ παράλληλα δυσχεραίνει την δημοσιονομική προσαρμογή.

   

  Οι συνθήκες αυτές, που αντιμετωπίζουν και άλλοι λαοί σε χώρες που πλήττει η ύφεση και η λιτότητα, πρέπει να γίνουν κατανοητές σε όλες τις κυβερνήσεις και το πολιτικό προσωπικό στην Ευρώπη. Αυτό επιτάσσει η αλληλεγγύη και το κεκτημένο της πολιτικής συνεργασίας, το οποίο πρέπει να διασφαλισθεί και σε μία τέτοια κρίσιμη συγκυρία να αποκτήσει νέο περιεχόμενο.

   

  Η ΝΔ είναι σήμερα η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στην Ελληνική Βουλή και ο βασικός εταίρος στην κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά, ο οποίος με προσωπική του προσπάθεια κέρδισε την κρίσιμη μάχη για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

   

  Η ΝΔ υποστηρίζει σταθερά τις αξίες και τα οράματα του ΕΛΚ και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την πορεία της προς την σταθεροποίηση και την ανάπτυξη.

   

  Θα προβούμε στις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Θα προχωρήσουμε στις αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να γίνουν. Και όλα αυτά θα τα κάνουμε γιατί είναι προς το συμφέρον της χώρας μας και την βελτίωση της θέσης της στην Ευρώπη. Δημιουργούμε την αναγκαία για την Ελλάδα πολιτική όχι μόνο σύγκλισης με την Ευρώπη αλλά και για την ευρύτερη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

   

  Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας έχω την τιμή και ευθύνη να είμαι Γενικός Γραμματέας από τον Ιούνιο του 2012, στήριξε με σθένος και αποφασιστικότητα όλες τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης.

   

  Η Νέα Δημοκρατία αναμένει με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα νέα στοιχεία στη στρατηγική του ΕΛΚ ενόψει των πολύ κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν σήμερα όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.»

   

  Ο κος Μπούρας έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος καλή επιτυχία στις εργασίες της Συνόδου.

  logo ND
  © 2016 Θανάσης Μπούρας. Designed By MA

  Please publish modules in offcanvas position.