logo ND

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής

 

  Ομιλία στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ζακύνθου

  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
  ΝΙΚΗΣ 5-7, ΑΘΗΝΑ
  ΤΗΛ.: 210 3332470
  ΦΑΞ: 210 3332570


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αθήνα, 2009


  ΘΕΜΑ: Ομιλία του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπούρα Αθανασίου στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ζακύνθου.


  Στο Επιμελητήριο Ζακύνθου βρέθηκε τη Κυριακή 17 Μαΐου ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.  Μπούρας Αθανάσιος όπου και μίλησε σε εκδήλωση με θέμα την οικονομική κρίση. Κατά την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοιες ημερίδες με απώτερο σκοπό όχι μόνο την αντιμετώπιση της παρούσας δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία καλούμαστε όλοι να ανταποκριθούμε, αλλά και τη προετοιμασία μας για την επόμενη ημέρα της κρίσης.»

  Στη συνέχεια κάνοντας αναφορά στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης τόνισε: «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έλαβε και λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την μείωση των επιπτώσεων από τη δυσμενή αυτή κατάσταση, για την ουσιαστικότερη στήριξη της οικονομίας, στοχεύοντας στο τρίπτυχο: 
  ανάπτυξη -  δημοσιονομική εξυγίανση - κοινωνική συνοχή, ιδιαίτερα στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες». Αναφερόμενος στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και στο ΕΣΠΑ υπογράμμισε: «Συνεχίζουμε τη προσπάθεια. Βασική μας επιδίωξη ήταν και είναι η απορρόφηση του συνόλου των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ, μεγιστοποιώντας τις ωφέλειες του για τη χώρα μας. Και το επιτυγχάνουμε. Το Γ’ ΚΠΣ κλείνει χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ. 
  • Τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) υπερβαίνουν το 100%, του συνολικού προϋπολογισμού τους,
  • ενώ η απορρόφηση για τα Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα των οποίων η υλοποίηση τους ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, θα υπερβεί επίσης το 100%.


  Στη τέταρτη προγραμματική περίοδο, δεδομένης και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, εξασφαλίζουμε, μέσω του ΕΣΠΑ, τη συνέχιση και την εντατικοποίηση των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Το βάρος της προσοχής και της στήριξής μας πέφτει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της Επικράτειας. Στις επιχειρήσεις που στηρίζουν διαχρονικά την ελληνική οικονομία μέσω των σημαντικότερων κλάδων, όπως είναι η μεταποίηση και το εμπόριο.


  Στο σύνολο, πρόκειται να επενδυθούν μέχρι το 2013 εθνικοί και κοινοτικοί πόροι ύψους τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ και να στηρίξουν την ανάπτυξη, την απασχόληση, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος. Ενώ μέσα στο 2009, εκτιμάται ότι οι δαπάνες του ΕΣΠΑ θα ανέλθουν περίπου στα 3 δισ. Ευρώ».

  Κάλεσε τους πολίτες μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας να δουλέψουν όλοι με υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής οικονομικής συγκυρίας, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Η έξοδος από την κρίση απαιτεί σχέδιο, εθνική συνεννόηση, υπεύθυνες προτάσεις και όχι γενικότητες και θεωρίες. Η τακτική της κριτικής σε όλα είναι εύκολη. Το δύσκολο είναι να αναλάβουμε όλοι τις πραγματικές ευθύνες και να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

  Ενώ κλείνοντας ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπούρας  σημείωσε ότι: «Το στοίχημα για την κυβέρνηση μας είναι να γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις, ώστε να περιορισθούν όσο είναι δυνατό οι επιπτώσεις της κρίσης και να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η μελλοντική ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Εμείς για αυτό εργαζόμαστε και προσβλέπουμε στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία με όλους τους φορείς της οικονομίας».

  logo ND
  © 2016 Θανάσης Μπούρας. Designed By MA

  Please publish modules in offcanvas position.