Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, συναντήθηκε με την Αντιπροσωπεία Αυστραλών Βουλευτών και Γερουσιαστών στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής περιοδείας που πραγματοποιούν. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κύριος Κωνσταντίνος Δαβάκης, κύριος Στέφανος Γκίκας και κύριος Ιωάννης Σαρακιώτης.

 

 

 

Οι δύο αντιπροσωπείες συναντήθηκαν με στόχο να ενισχύσουν τις καλές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και για να συζητήσουν θέματα της επικαιρότητας.

 

 

 

Καίρια σημεία της συζήτησης αποτέλεσαν ο ομογενειακός πληθυσμός, η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια, η εξαγωγή ελληνικών τυποποιημένων προϊόντων τροφίμων. Τόσο η Ελληνική Αντιπροσωπεία, όσο και η Αντιπροσωπεία της Αυστραλίας εξέφρασαν την επιθυμία τους να ολοκληρωθεί η συμφωνία που εκκρεμεί μεταξύ Αυστραλίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ελεύθερες Εμπορικές Ανταλλαγές (FTA). Η ελληνική πλευρά τόνισε τη σημασία που έχει για τη χώρα μας η ανάδειξη των προϊόντων ΠΟΠ, όπως η φέτα, το λάδι και οι ελιές.

 

 

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την Αυστραλιανή Αντιπροσωπεία να ξεναγείται στο ιστορικό κτήριο της Βουλής και να παρακολουθεί την Συνεδρίαση Ολομέλειας.

 

© 2016 Θανάσης Μπούρας. Designed By MA

Please publish modules in offcanvas position.